Kręcę od: X 2008
Ręka: Prawa
Wysłany: |11 Lis 2008|, o 16:14
Hmm, a są jakieś ćwiczenia konkretnie na 2 palec? Bo każdy potrafię osobno zgiąć (do połowy i cały) oprócz niego. Zawsze 'ciągnie' za sobą serdeczny :/
Są na to jakieś osobne ćwiczenia, czy w końcu samo przyjdzie jak będę codziennie zginał ile się da?
Witam,to mój pierwszy post ( mam nadzieję, że nie ostatni ), mógłby ktoś podać ten link jeszcze raz, ponieważ po zmienieniu z icx.pl na samo .pl wyskakuję błąd 404.
Przepraszam, że odgrzewam, ale poprostu muszę to wiedzieć
Czyli rozciąganie paluchów coś daje ?
Mariusz pisze, że nie ale przecież gdyby nie rozciąganie to grający na gitarze nie umieliby dosięgać paluchami strun czy jak u nich się to nazywa.
A w penspinningu ? Wydaje mi się, że tak bo nigdy nie zrobię chyba flush sonica bo nie umiem zrobić tego czardża na 14.
Czyli jak ? Daje coś ?
Jakie sposoby macie ?
"Mydło" napisał/a:
Pajan nie rób mi tego chce pokazać jak kocham kennego. :c
Ćwiczyć same triki nie palce. Palce powinny być wyćwiczone OD penspinningu a nie do niego. Nic na siłe, kręć sobie dalej, w końcu się jakoś naumiesz flush sonica i będzie na luzie łączył tak palce.[/code]
Kręcę od: IX 2008
Ręka: Prawa
Wiek: 33 Posty: 1006 Skąd: Gdańsk/Wwa Handel: 100% (+285, 0, 0)
Wysłany: |26 Sty 2012|, o 18:44
Ja zauważyłem, że palce mam bardziej rozciągnite na lewej dłoni, ktora nie krece, wiec wnioskuje, ze penspinning za bardzo nie rozciąga palców. Chyba, że by się robiło caly czas flush sonici to moze bylby jakis efekt, ale pewnie mizerny.
Ale nie zgodzę się z Mariuszem, że rozciągnięte palce nie pomagają przy penspinningu. Firefox jest idealnym przykladem na poparcie mojej tezy: http://www.youtube.com/watch?v=r0_69oaKrF4
Zgadzam się z Preclem, tak samo mam. Zobaczyłem wszystkie odcinki tego Grega i lepiej mi wychodzi lewą ręką (nożyce, złączamy wszystkie palce i oddalamy małego od reszty). Dla mnie to są umiejętności, które mamy od urodzenia. Ja mam to, że kciuka sobie wyginam . Wyćwiczenie palców zajmie nam dużo czasu i nie jest zbyt opłacalny, bo jeżeli długo będziemy się męczyć z trickiem to potem nam wyjdzie :].
Ostatnio zmieniony przez Astonik |26 Sty 2012|, o 20:42, w całości zmieniany 1 raz
No tak, lewą rękę mam sprawniejszą, ale ćwiczyć będę prawą i tyle. Lewą też ;d Rozciąganie jak rozciąganie, rozciągam całe ciało i jest git. Z paluchami też pójdzie ładnie
"Mydło" napisał/a:
Pajan nie rób mi tego chce pokazać jak kocham kennego. :c
Zależy to też od stylu spinningu. Jeżeli używamy trików i hybryd, w których nie wyginamy palców to wcale ich nie rozciągamy a przynajmiej moje palce nie są jakoś szczególnie rozciągnięte