Wysłany: |22 Sie 2010|, o 09:53 Mitc - oszust z Hong Kongu. Potrzebny adres.
Dostaliśmy informację, że Mitc (jego profil - link) został zbanowany za oszustwa na UPSB. Ponoć u nas już też coś dziwnego z nim było pod tym nickiem albo pod nickiem Geass - link.
Jego temat ze sklepem już jest przeniesiony poza zasięg oczu zwykłych śmiertelników, więc nikogo nie skusi. Przydałby się nam jednak jego adres, żeby móc umieścić go w liście wymian u nas. Przydałoby się też potwierdzenie od kilku osób, że najprawdopodobniej konto Mitc to multi Geassa.
Adres możecie podać albo tutaj w komentarzach, albo wysłać do mnie na PW. Ewentualnie możecie też wysłać go Mańkowi, jako, że w jego rękach jest lista wymian. Im wcześniej zareagują ludzie, którzy z którymś z nich handlowali, tym lepiej - mniejsze prawdopodobieństwo będzie, że jeszcze kogoś oszuka.
Oczywiście jeśli ktoś ma informacje, które mogą zdementować informację o oszustwach tego gościa też powinien się z nami tymi informacjami podzielić. Z góry dzięki za współpracę.
Kręcę od: 18 maja 2008r.
Ręka: prawa (2p 1h)
Wysłany: |23 Sie 2010|, o 01:50
Ja tez wlasnie z nim trejduje.
Jak na razie to napisal mi ze pake wyle pierwszy. Jak po podaniu mu adresu nie dostane paczki do...pfff...polowy pazdziernika (dajmy na to) to dam znac.
To akurat nie jest nic dziwnego bo przeważnie chce się czegoś więcej aby nie płacić więcej za przesyłke i czekać tyle np. na 2 spoko.
Tak też nim trejdowałem, jak mu się powie, że pierwszy wysyła to się zgadza ale nie bierze adresu . Oszust ;p Już pisałem Fenixowi co i jak z nim miałem.
Kręcę od: 18 maja 2008r.
Ręka: prawa (2p 1h)
Wysłany: |23 Sie 2010|, o 22:08
Na sam poczatek mojego zagranicznego trejdowania chcial mi dac za biala frote 4 dr gripy. To jak bym dalej sie ludzil ze wysle (jeszcze jako Geass) to czekalbym juz 1,5 roku...
Ja też dałem się wkręcić raczej, ponieważ domniemana paczka leci już do mnie przeszło 3 miesiące. Na pytanie dlaczego tak długo, Geass poinformował mnie, że poczta w HK jest bardzo wolna. Przestałem liczyć na jakiekolwiek peny od niego. Na szczęście nic nie straciłem, bo zgodził się wysłać pierwszy.
Adresu niestety nie posiadam, ale sprawdzałem obydwa tematy w PTP (Geass'a i Mitc'a) i są niemalże identyczne. Jedyne co się w nich różni to zmiana kolejności pozycji na liście.
Przydatna może też być informacja, że działał pod jeszcze jednym nickiem, a mianowicie Tinnarier. Niby miał 5 pozytywnych feedbacków na starym UPSB, ale myśle, że warto poinformować innych, iż to ta sama osoba. Oczywiście mógł mnie oszukać i podać konto kogoś innego, ale ten użytkownik także pochodził z HK.
Kręcę od: maja 2007 z przerwami
Ręka: prawa
Wiek: 31 Posty: 683 Skąd: Kraków Handel: 99,02% (+101, 0, -1)
Wysłany: |26 Sie 2010|, o 10:26
"Tvister" napisał/a:
Przydatna może też być informacja, że działał pod jeszcze jednym nickiem, a mianowicie Tinnarier. Niby miał 5 pozytywnych feedbacków na starym UPSB, ale myśle, że warto poinformować innych, iż to ta sama osoba.
Fakt. Tez miałem z nim trejdować i ktośtam zza granicy mnie uprzedził że to Geass. Nie wiem czy to nie było jego pierwotne konto nawet.
EDIT: Używał też loginu Timchan. Nawet nie zauważył, bo w MSNie jak z nim rozmawiam wyświetla się napis: Użytkownik Tim Chan jest teraz znajomym użytkownika Johnny.
Wiem że to może być jego imię i nazwisko, ale miał też taki login na UPSB.
Ostatnio zmieniony przez Pieniek |26 Sie 2010|, o 13:22, w całości zmieniany 1 raz
Coż też miałem z nim trejda zrobic. Na sZczęście to on miał wysłać pierwszy ... ale paczki jak niema tak nie ma. Niby wszystko załatwione od 2 tygodni, ale on nadal nie wysłał mi penow