Budowa:
Rozkładamy długopisy na części pierwsze. Pierzemy body od długopisów i z tylniej strony za wypukłym paskiem gdzie jest zaokrąglenie przecinamy (2 długopisy tak samo). Następnym etapem będzie ładne spiłowanie końcówek penów aby nie było żadnych nierówności. bierzemy 1 wkład z długopisu i końcówke (za pomarańczowym płynem) przecinamy. Będzie to łączyło dwa peny dokładnie jak w Amy-x mod długość tego kawałka zależy od was ja mam bardzo krótki. nalewamy na niego kropelke i sklejamy z 2 czesciami długopisu. Na złączeniu 2 długopisów naklejamy kawałek taśmy klejącej aby zasłonić szparkę. Przy okazji wyznacza COP. Wsadzamy inserta, gripy od długopisu i nakręcamy tipy z dwóch stron. Gotowe. Dodatkowo jeśli dobzre wymierzyłeś/aś będziesz mógł wsadzić ten wkład po lekkim skróceniu i można pisać i kręcić.
Pozdrawiam i proszę o komentarze
Odpowiedzi na pytania:
1) kleju według uznania żeby to sie tzryamlo razem tak tlyko napisalem ze kropelka
A tu dłougopis z jakiego jest zrobiony
Ostatnio zmieniony przez Skrzatuss |12 Kwi 2008|, o 20:47, w całości zmieniany 4 razy
Zrobilem jakis czas temu 2 podobne peny, ale uzylem do nich po 2 dlugopisy bez-nazwowe (kosztowaly 1,50 w sklepie kolo domu to wzialem). tez maja takiego malego gripa na srodku, ale róznia sie tym od twojego, ze maja capy z gripami i tipami na koncówkach i sa iczaej polaczone (tak, ze da sie jest rozlozyc), no i sa chyba troche ciezsze. Kreci mi sie nimi bardzo dobrze, i mysle, ze Twoim tez byloby ok, dlatego + dla Ciebie
P.S. moje peny - w avatarze (wizualnie nie sa tak podobne, ale wlasciwosci maja zblizone)
Kręcę od: II 2008
Ręka: Prawa
Wiek: 34 Posty: 71 Skąd: Wolsztyn Handel: 100% (+2, 0, 0)
Wysłany: |12 Kwi 2008|, o 07:49
Mod fajny, tylko staram sie nie przekraczać dlugosci pena jak 21 cm. Kazdy kolejny cm daje roznice w kreceniu. Znaczy nie mówie, że u każdego tak jest ale ja czuje różnice. Chyba fajnie by się tym penem robiło soniki, więc masz +
Nice . I tani podoba mi sie ale długość jednak może trochę odstraszać . Narazie jestem newbie wiec muszę wyszukać dla siebie optymalnej długości pena . Ale może ten mi przypadnie do gustu:)
Edit: aktualnie czekam aż klej zaschnie.(na razie z innych długopisów robie.)
Edit2: Jak można o te długopisy w sklepie zapytać? papiernia do której chodze jest mała i dziwnie by wyglądało jakbym tak oglądał długopisy...
Ostatnio zmieniony przez AxM |12 Kwi 2008|, o 16:47, w całości zmieniany 2 razy
tutaj taśma pełni funkcję estetyczną, żeby zakryć miejsce połączenia i wyznaczyć COP -tym samym COG], więc przeźroczysta taśma raczej nie zda egzaminu. ogólnie mod całkiem fajny, ale pewnie ma nie za ciekawy rozkład obciążenia.
Kręcę od: 03-03-2008
Ręka: Prawa
Wiek: 30 Posty: 499 Skąd: Warszawa Handel: 100% (+74, 0, 0)
Wysłany: |14 Kwi 2008|, o 16:21
"AxM" napisał/a:
Jak można o te długopisy w sklepie zapytać?
podchodzisz do lady i sie pytasz czy sa dong-a jell zone. a co do tego moda to moj kolega dzis jeszcze sobie go zrobi (rozowy) a ja jutro (tez chyba rozowy o.0)