Wysłany: |24 Sie 2007|, o 10:40 Twisted Sonic Normal
Twisted Sonic Normal
Jest to trik zaawansowany z rodziny Sonic. Na początek radziłbym trzymać pena w slocie 23 (dłuższa część pena po wewnętrznej stronie dłoni) podtrzymując kciukiem pena mniej więcej na COP (center of pen). Dłoń powinna być "zamknięta" (tak jakbyśmy zaciskali pięść), po czym otwieramy dłoń. Robisz charge w 23 i NAJWAŻNIEJSZE gdy pen znajdzie się "u góry" index idzie lekko w dół (nad tym trzeba posiedzieć). Ten trik można robić ze slotu 34, PU i PD. Breakdown: Charge Normal 23 [1.0] -> Pass Reverse 23-12 bądź Charge Normal 34 [1.0] -> Pass Reverse 34-23 .
Filmy:
Ale to zadna trudnosc , naucz sie Charge + pass rev 32-12 (nie jestem pewny czy to pass rev xD)
Potem robisz to tak: zakrecasz polowe charge i robisz pass , prosze bardzo zrobiony TW s;]
Ręka: Prawa
Wysłany: |24 Sie 2007|, o 11:34
a ja sprobuje wyjasnic jak krecisz charge 23 to w pewnym momencie robisz wlasnie pass rec 32-12 Krupek dobrze napisales tylko ze to nie jest zwykly pass bo zwykly to taki przelozenie z 32-12 a tu musi sie takie kolo zrobic w momencie jak sie robi passa
trudno chyba zrozumiec to co napisalem bez filmiku wiec przeczytaj to i ogladaj film ktory podal cebulkaddz
i
"cebulkaddz" napisał/a:
ogladaj te tutki do upadlego az wkoncu zalapiesz ocb:
Kręcę od: 20 listopada 2006
Ręka: Prawa
Wysłany: |3 Lis 2007|, o 23:13
moge ci dac jedna rade (mastah) ;p zaczni sie go uczyc najpierw w pozycj palm down i rob go pomagajac se ruchem reki i krecac jednoczesnie charge podnies middle ( srodkowy). mi to pomoglo ^^ a pozniej sprubuj powtorzyc to samo tyle ze w normalnej pozycij ale to dopiero jak ci sie uda w palm down ^^ to tyle ode mnie ;p
Kręcę od: trudno podac
Ręka: prawa
Wysłany: |4 Lis 2007|, o 00:09
podstawa to plynny charge musisz naprawde ladnie zakrecic a pass sam moze ci nawet wyjsc jak odegniesz palca. sprobuj tez bardziej skupic sie na koncowkach palcow przy chargu
Do tego tricku też Ci sie może przydać fingerpass rev
Jak bedziesz umiał dobrze FP rev to będziesz wiedział jak zrobić tego passa i przy kręceniu charge bedziesz wiedzial, w którym momencie wykonać pass;p
_________________ Potrzebujesz pomocy?! Pisz na PW lub GG : 4959285 !
Eh i muszę odkopać temat... ale nie chcę nowego tworzyć.
połowa charge - ok
pass 23-12 - ok
ale ten taki kołowy ruch - taki mini-charge 12 normalnie nie chce mi wyjść ;/
tak jak w tutku Eso - po passie z 23 do 12 wykonuje jeszcze taki mały ruch kołowy penem... ma ktoś pomysł jak to wyćwiczyć i czy to właściwie jest charge 12 ?
BTW: Podpis jest z Sapkowskiego? Coś mi świta ^^.
Nie staraj się po Passie robić Charge'a 12 od nowa tak jakby to był kolejny trick. Wystarczy dalej "ciągnąć" ruch, który otrzymujesz po Passie. Po prostu krzyżuj palce 12. Jak nie wychodzi, to spróbuj cały trick robić w palm down. Mi w tej pozycji jakoś wychodzi lepszy TW Sonic.
No i ćwicz...
Ostatnio zmieniony przez Sobol |16 Kwi 2009|, o 17:41, w całości zmieniany 3 razy
Kręcę od: czasu do czasu
Ręka: prawa
Wysłany: |16 Kwi 2009|, o 19:07
Mi również ten trik sprawił wiele problemów. Jednak miałem problem tylko z passem. Tutaj znowu wszystko sprowadza się do jednego słowa. ĆWICZ Jeżeli wiesz jak wykonać trick to wszystko przyjdzie z czasem. Nie zniechęcaj się. Każdy tak zaczynał
Tak, najważniejsze to 3xĆ, oglądać dużo tutków i zrozumienie ruchów pena.
Kolejny post niewnoszący nic do tematu, powielający wypowiedzi poprzedników. Warn.
Ostatnio zmieniony przez MadEye |16 Kwi 2009|, o 20:59, w całości zmieniany 2 razy