Kręcę od: 15.10.2007
Ręka: Right
Wiek: 35 Posty: 1461 Skąd: Kraków Handel: 100% (+457, 0, 0)
Wysłany: |8 Lip 2010|, o 16:45 Długopisy wycofane z obiegu.
Temat istotny moim zdaniem. Teraz będę dostawał prawdopodobnie lepsze info dotyczące wycofywanych długopisów z obiegu.
Eryk ze sklepu Penwish też ma bardzo dobre informacje, warto zajrzeć do tego tematu na starym UPSB: http://www.upsb.info/foru...opic=24149&st=0
Na nowym, UPSBv4 nie widziałem jeszcze tego tematu.
Jeżeli może też macie jakieś informacje, bo często w papierniczych mówią, że nie będzie tego już, bo w hurtowni nie ma, możecie tutaj napisać.
Pierwsze dość straszne info jest takie, że Airfity Zebry w przyszłym roku mogą zostać wycofane, bądź zmieni się ich design/kształt. Sporo jeszcze czasu, więc bez paniki.
ze spokosami nie pogłoska- nie ma skyblue, są niebieskie. mają w clickerze malutkie 'dziurki', oraz jeden paseczek w środku tipa więcej od starego spokosa. tak to innych różnic nie wypatrzyłem
Feniu- na podwalu jak byłem ostatnio to nie było,no ale możliwe, że to tylko chwilowo jakoś było ;d
/no i po co wygaszasz?
/przyzwyczajenie
Ostatnio zmieniony przez Pari |15 Paź 2010|, o 22:18, w całości zmieniany 5 razy
Kręcę od: styczeń 2010r. Dużo przerw
Ręka: lewa
Wiek: 32 Posty: 322 Skąd: Kraków Handel: 100% (+13, 0, 0)
Wysłany: |15 Paź 2010|, o 21:02
Ja na Podwalu wczoraj byłem i były już tylko te nowe ze zmienionym buttonem clickera i skyblue zmienił się na taki pomiędzy starym a subem. Poza tym żadnych zmian.
Wysłany: |22 Paź 2010|, o 16:03
"Szczaku" napisał/a:
Poza tym żadnych zmian.
Zmiana jest zasadnicza, w paczce 80 nie ma szarych i żółtych.
To prawda, dzwoniłem do Pelikana który zajmuje się dystrybucją Spoko w Polsce i powiedzieli mi, że niestety nastąpiła zmiana kolorów. W paczce są tylko pomarańczowe (takie jak stare) jasno zielone (trochę żywsze od starszych, na plus) niebieskie (dużo ciemniejsze od poprzednich) i tyle. Nie ma żółtych oraz szarych, które przechodzą do historii.
Ponadto tak jak już mrau mówił, na clickerze są dziurki:
Przypuszczam, że te dziurki poprawiają właściwości piśmiennicze spoko. Ponieważ rozdawałem kolegom na uczelni te długopisy bez gripów, to skarżyli się, że mimo iż wkład był nie zużyty to spokosy przestawały czasem pisać. Tak przypuszczam, że było to spowodowane brakiem dostępu powietrza do środka długopisu, stąd dziurki.
Czyli Ci co sobie zachowali szare spokosy i żółte, mają + bo będą trudniej dostępne i więcej można za nie dostać. Spotkałem się już z nowymi Spokosami, ale ich cena jest o wiele większa, otóż w Empiku były stare po 1.50zł a w innym papierniczym są nowe po 3.50zł. Czy nowsze są naprawdę droższe?
Tydzień temu kupiłem siostrą na allegro Crayola Super Tips , miałem nadzieje że wezmę sobie jakieś 2 sztuki . Niestety mazaki są jakieś inne niż te stare . Pudełko jest orginal i wg , ale mazak zupełnie inny w dotyku ;/ Nie wiecie czy ta nowa produkcja zostaje czy to jakaś inna wersja ? Zdjęcie dodam potem bo teraz nie mam jak .
Ostatnio zmieniony przez Siemik |27 Mar 2011|, o 21:07, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: |10 Wrz 2011|, o 19:08
Wg. doniesień Penwisha, z powodu trzęsienia ziemi w Japonii, zatrzymano całkowicie produkcję niektórych długopisów. Oto lista:
Pilot G3
Dr. Grip (chodzi o problemy w eksporcie tych które zostały wyprodukowane)
Zebra HyperJell (Żółty i Różowy na pewno, podstawowe kolory powinny zostać)