2x body
1x mechanizm klikowy
2x grip
2x wklad
1x sprezynka
1x tip
przydatny tez jest kawalek wkladu z G2 dla usztywnienia.
0. rozbieramy dlugopisy na czynniki pierwsze
1. ucinamy z obydwu body po 1,5cm liczac od gwintu
2. zakrecamy na jedna z ucietych czesci tipa
3. opilowujemy ten czesc body zkrecona z tipem tak aby dalo sie ja wcisnac od strony mechanizmu klikowego, ucinamy potem tyle ile potrzeba (dlugosc najszerszej czesci z konca pena, okolo 1cm)
4. wkladamy tip z plastikiem do tylu jednego z body (ja nie pilowalem dokladnie, wcislem na chamca i lekko peklo)
5. do 2 body wkladamy mechanizm klikajacy
6. wkladamy sprezynke do body z tipem
7. naciagamy jeden grip na jedno body tak aby zostawic te ciensze miejsce wolne (ale potem trzeba spowrotem wsunac bedzie na nie grip)
8. wkladamy jeden wklad normalnie (czesc piszaca do tipu) a drugi odwrotnie
9. dopasowujemy wklady (przycinamy ten blizej czesci klikajacej) aby dalo sie klikac przy zetknietych body
10. na sile wciskamy wklad g2 (pusty, polowa dl. albo nawet mniej) tak aby polaczyl 2 body przy tym cienszym miejscu obu body, plastiki moga peknac przynajmniej u mnie tak sie stalo ale nie ma co narzekac)
11. kleimy tasma tam gdzie stykaja sie oba body (moglo peknac wiec dlatego) i tip z body (na wszelki wypadek)
12. naciagamy grip z jednego body na srodek i ucinamy skowke
13. dzielimy pozostaly grip na pol i naciagamy na oba konce pena
pena robilem wczoraj wieczorem wiec nie pamietam wszystkich wymiarow, lepiej pomierzcie sobie na wszelki wypadek aby pasowalo po srodku do gripa
mimo tego, ze miejscami moze popekac nie widac nic bo jest zakryte gripami
pen jest raczej wywazony (mozna regulowac gripami na koncach) i srednio ciezki niestety az 23cm dlugosci
nie mam niestety narazie dobrych fotek tylko takie slabej jakosci