Kręcę od: 15.10.2007
Ręka: Right
Wiek: 34 Posty: 1461 Skąd: Kraków Handel: 100% (+457, 0, 0)
Wysłany: |31 Mar 2010|, o 23:17 Pierwszy sklep pen spinningowy w Polsce
Taaak, byliście zaskoczeni ilością długopisów do kupienia na meetingu. Czas ogłosić lepszą informację. Informację która przewróci PPP do góry nogami. Informację, po której dostęp do długopisów na PPP nie będzie już taki sam!
Od długiego już czasu myślałem nad założeniem prawdziwego sklepu z długopisami. Doświadczenie nauczyło mnie, że im więcej się handluje tym większe możliwości jeżeli chodzi o rzadkie i niespotykane długopisy w Polsce. Podjąłem decyzję i od kilku miesięcy przygotowuję sklep w którym będziecie mogli kupić długopisy do najpopularniejszych modyfikacji, (polskie jak i zagraniczne) oraz gotowe mody.
Dużo informacji nie mogę na razie zdradzić. Dzisiaj (tj. 1 kwiecień) rejestruję działalność gospodarczą. Będzie to oficjalna firma w świetle polskiego prawa. Niestety będę zobowiązany płacić ZUS oraz wszystkie składki zdrowotne. Mam nadzieję, że sklep będzie się rozwijał oraz zarabiał na siebie tak, aby mógł istnieć nie tylko przez pierwsze miesiące. Jest to spora inwestycja, na początku nie spodziewajcie się zbyt wiele. Myślę, że z waszą pomocą, radą, wsparciem, dobrym słowem oraz zamówieniami, projekt ten będzie w stanie działać sprawnie, nie gorzej jak penwish.com.
Na dniach będzie ukończona strona internetowa, za jakieś 4 tygodnie zostanie ona wdrożona. Mam nadzieję, że z początkiem maja, będziecie mogli cieszyć się nowymi długopisami w domu.
Założenie legalnej firmy w Polsce to nie lada wyzwanie. Mam nadzieję, że moja praca, wysiłek, czas włożony w ten sklep nie pójdzie na marne, lepiej wypromuje pen spinning w Polsce oraz przyczyni się do uszczęśliwienia rzeszy pen spinnerów, narzekających na brak porządnych części.
Sklep jest od pen spinnera, dla pen spinnerów. Koniec braku zrozumienia w papierniku. Koniec zdziwienia sprzedawców, gdy pytacie o długopis. Wszystko dla was. Z dostawą do domu.
Piotr "Pari" Paruch
PS.
Zaopatruję już swój "magazyn" w potrzebne długopisy. Możecie w tym temacie pisać, co chcieli byście zamówić w sklepie. Oczywiście nie wszystko będę mógł załatwić od razu. Z czasem zwiększę swój asortyment. Proszę więc o informacje, listę produktów które brali byście w miarę często.
Dobre czasy nadchodzą ^^. Jeśli tylko ceny nie będą zbyt wysokie, a ilość zagranicznego stuffu zadowalająca, to z pewnością uda Ci się rozkręcić biznes. Epicko by było jakbyś osiągnął rozmach Penwisha. Tak mi się marzą białe czy czerwone Spoko adekwatnie do Penwishowych Sailorów
Co do rzeczy, które powinieneś sprowadzić, to nie licząc oczywistych oczywistości, takich jak RSVP, G-3, Hyper Jelle czy CT, to myślę, że na polskim rynku popularne mogły by być Tornada, Ice MT, Rushony, może Signo Broad, party do Minwoo czy Stuhl moda, jakieś Embossy, może jakieś Playcolory. I G2 Pro
Życzę Ci powodzenia i mam nadzieję, że Twoje przedsięwzięcie nie spali na panewce.
PS. Jakbyś potrzebował swojego prywatnego Murzyna do moddingu to się na to piszę ;D
Edit: Niestety Prima Aprilis, bo skasowali posta Smarti'na. Nie lubię was w ogóle xd
Kręcę od: Wrzesień 2009
Ręka: Prawa
Wysłany: |1 Kwi 2010|, o 07:58
Może także coś polskiego? Żółty (w różnych kolorach - ja to marzę o takim szaro-zielonym jak nasz portal), Łaciaty, Pro G3, Evo Sunburst - dobrze by było, gdyby te mody także znalazły się w twoim sklepie, zwłaszcza że nie ma ich na PDS ani PenWishu. Wymyśliłeś już nazwę sklepu? Przydałoby się wykombinować też coś takiego jak Z-Stic by Penwish - byłby "Mod by [nazwa sklepu]" i gdyby był tak dobry jak KT to nie musiałbyś dawać tutka i miałbyś większe "branie"
Powodzenia, mam nadzieję że dasz radę pogodzić wszystkie obowiązki tak, by sklep się nie zaniedbał xP
Kręcę od: II 2008
Ręka: prawa
Wiek: 32 Posty: 1094 Skąd: Lublin Handel: 100% (+12, 0, 0)
Wysłany: |1 Kwi 2010|, o 08:12
no Pari dobrze dobrze!
nie można zakładać, że w jakimś krótkim czasie dościgniesz penwish, ale powolutku powinno to przynieść kokosy
tak jak mówi Ygo jakbyś miał u siebie w przystępnej cenie embossy i stuhl moda (ew. części) to masz we mnie klienta
PS: dzisiaj 1 kwietnia tak, więc nie uwierzę do końca aż do jutra
Moja pierwsza myśl- prima aprilis ;D
No ale pomysł pierwszorzędny, jeśli serio mówisz (:
Co prawda zusy i tego typu sprawy trochę kosztują, ale powinno Ci się zwrócić, zwłaszcza, jeśli z czasem zrobi się z tego taki polski penwish. No i pewnie jeśli dostęp do długopisów będzie większy, to polski penspinning też będzie się coraz szybciej rozwijał x)
pfff.. daliście się nabrać. Akurat 1 kwietnie? hę? ;]
Myślicie, że takie coś postanie? Pewnie tak, ale nie teraz. Teraz Pari ma na głowie naukę, jak sam gdzies wspominał na sb, że nie ma czasu.
prima aprilis i tyle.
Kręcę od: I 2k8
Ręka: odkąd pamięta
Wiek: 26 Posty: 515 Skąd: się biorą dzieci? Handel: 100% (+48, 0, 0)
Wysłany: |1 Kwi 2010|, o 09:17
Cytat:
Ja mam nadzieję
Nadzieja umiera ostatnia.
Jak sie jutro albo jeszcze dzis wieczorem okaze ze to fake to i tak wszyscy, ktorzy napisali ze sie ciesza beda reszcie wmawiac ze o tym wiedzieli, tylko chcieli wzmocnic efekt.
Kręcę od: II 2008
Ręka: prawa
Wiek: 32 Posty: 1094 Skąd: Lublin Handel: 100% (+12, 0, 0)
Wysłany: |1 Kwi 2010|, o 09:31
nie
jeśli to żart to rzeczywiście się nabrałem a jak nie (na co mam nadzieję) no to jeszcze lepiej
ludzie po to jest prima aprilis, żeby jedni robili dowcipy, a drudzy się na nie nabierali... dzizys... przecież to nie jest jakiś uszczerbek na honorze, jak się ktoś nabierze Rafale kozaku
Dobra, to zapewne PRIMA APRILIS. Ale nie zdziwiłbym się, gdyby Pari specjalnie zrobił tak, że wszyscy myślą, że to PRIMA, a to tak na prawdę to prawda (masło maślane sry). Jeżeli to żart 1 kwietnia to powiem szczerze, że admini mogli się bardziej postarać...
_________________ Może właśnie dzisiaj jest twój szczęśliwy dzień, je je je^^
Kręcę od: styczeń 2010r. Dużo przerw
Ręka: lewa
Wiek: 30 Posty: 322 Skąd: Kraków Handel: 100% (+13, 0, 0)
Wysłany: |1 Kwi 2010|, o 14:43
Było by super jakby taki sklep otwarto, a skoro jestem z Krakowa to mógłbym jakoś pomagać w organizacji itp. Oczywiście jeśli to tylko nie będzie jakiś głupi żart.