Forum penspinning.pl Strona Główna  
  •  Regulamin  •    FAQ  •   Szukaj  •   Kalendarz  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Album  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Warning: Illegal string offset 'user_level' in /alt/home/webmaster.penspinning/html/forum/includes/bbcode.php on line 326

Warning: Illegal string offset 'user_level' in /alt/home/webmaster.penspinning/html/forum/includes/bbcode.php on line 326

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: MadEye
|16 Lut 2010|, o 11:49
Wristaround Normal
Autor Wiadomość
Pacx 
Użytkownik

Kręcę od: 22 IX 2008
Ręka: prawa : <
Handel: 100% (+2, 0, 0)
Wysłany: |17 Sty 2009|, o 13:57   Wristaround Normal

WristAround Normal
Wrist Around Normal należy do rodziny Around'ów. Polega na obrotach pen'a na nadgarstku.
Filmy:

Wersja HQ na YouTube
Ostatnio zmieniony przez Frau |15 Maj 2010|, o 14:22, w całości zmieniany 4 razy  
PTP Wymiany/Trades

Rude Boy 
Mielonka

Kręcę od: 09.2007
Handel: 100% (+46, 0, 0)
Wysłany: |17 Sty 2009|, o 21:26   

To nie bardzo wygląda jak wrist around. Strasznie to nieporadne w Twoim wykonaniu. Pen powinien wchodzić na nadgarstek, a u Ciebie znajduje tylko przez chwilę pod dłonią. Trzeba wyraźniej zaznaczyć, że to jest "wrist"
Ostatnio zmieniony przez Rude Boy |17 Sty 2009|, o 21:27, w całości zmieniany 1 raz  
PTP Wymiany/Trades

LesnyDziad 
Użytkownik

Kręcę od: 24.05.2008
Ręka: która (ka)lecz
Handel: 100% (+9, 0, 0)
Wysłany: |17 Sty 2009|, o 22:47   

To nie jest wrist around. Wrist around winien wykonać obrót. Wrist around'a zaczyna się fl rev TA a nie kończy. Wrist around'a kończy się rev. palmspinem. I w ogóle kaleczysz penspinink, ten trik tak nie wygląda. http://pl.youtube.com/watch?v=LKF6n_oyPNM http://pl.youtube.com/watch?v=zjqZRSBzq9Q&NR=1 Rude: ja robię pomiędzy nasadą pinky'ego a tą wystającą kością na nadgarstku i bardzo profesjonalnie wygląda. xD

http://www.dailymotion.co...-video_creation Polecam. Można dokładnie zobaczyć jak powinno się wykonywać ten trik.

'Chcę złapać i zjeść wszystkie Anyballe!
Kręciłem Rushonem, kiedy Ognek srał w pieluchy.

Ostatnio zmieniony przez LesnyDziad |18 Sty 2009|, o 14:13, w całości zmieniany 1 raz  
PTP Wymiany/Trades

Pacx 
Użytkownik

Wysłany: |17 Sty 2009|, o 23:02   

@Leśny Dziad,
opinie typu, że kaleczę penspinning, na podstawie jednego tricku to se zachowaj dla siebie. Równie dobrze ja tak mogę powiedzieć, bo zobaczeniu Twojego ivól Backfalla. Jak chcesz się tak wywyższać to ja nie wiem gdzie na tutku Cienkiego widzisz palmspin rev na końcu. : (
Krytyka, krytyką....

Widziałem oba tutoriale już wcześniej i na obu pen jest też tylko przez chwilę nad dłonią.
Wiem, że wygląda nieporadnie, i tak jakby mi się pen od ręki odbija...
Ostatnio zmieniony przez Pacx |17 Sty 2009|, o 23:07, w całości zmieniany 2 razy  
PTP Wymiany/Trades

Rarka 

Kręcę od: IX 2006
Ręka: 1p2h
Handel: 100% (+53, 0, 0)
Wysłany: |17 Sty 2009|, o 23:05   

OK, czas na mnie:

"LesnyDziad" napisał/a:
To nie jest wrist around. Wrist around winien wykonać obrót. Wrist around'a zaczyna się fl rev TA a nie kończy. Wrist around'a kończy się rev. palmspinem. I w ogóle kaleczysz penspinink, ten trik tak nie wygląda. http://pl.youtube.com/watch?v=LKF6n_oyPNM http://pl.youtube.com/watch?v=zjqZRSBzq9Q&NR=1 Rude: ja robię pomiędzy nasadą pinky'ego a tą wystającą kością na nadgarstku i bardzo profesjonalnie wygląda. xD

"LesnyDziad" napisał/a:

Wrist around'a zaczyna się fl rev TA a nie kończy. Wrist around'a kończy się rev. palmspinem.
Nein, Wristaround to sam trick wklepywany w środek combosa, a to, że najpopularniejsza hybryda z nim jest właśnie fl rev ta~wristaround, to inna sprawa.

"LesnyDziad" napisał/a:

Wrist around winien wykonać obrót.

+
"LesnyDziad" napisał/a:

http://pl.youtube.com/watch?v=LKF6n_oyPNM http://pl.youtube.com/watch?v=zjqZRSBzq9Q&NR=1

IMO powoływanie się na tutka Cienkiego to nieporozumienie, albowiem on tam robi trick inaczej, niż potem pokazuje za pomocą dwóch rąk: gdy robi, to nie ma spinu na górze nadgarstka, ruch pena można zbrekować tak - pen sobie ciągle leży na palmie, kręcisz różne wywijasy ręką, ale pen ani na chwilę nie wykonuje żadnego obrotu, może delikatnie się odrywa od palma, żeby zasugerować spin. Natomiast na zwolnieniu mamy pięknie zaznaczony spin 0.5 na górze nadgasrtka.

Cienki 
Mistrz Polski 2009

Kręcę od: VI.07
Ręka: Prawa/ Right
Handel: 100% (+25, 0, 0)
Wysłany: |18 Sty 2009|, o 11:15   

"Rarka" napisał/a:
IMO powoływanie się na tutka Cienkiego to nieporozumienie, albowiem on tam robi trick inaczej, niż potem pokazuje za pomocą dwóch rąk: gdy robi, to nie ma spinu na górze nadgarstka, ruch pena można zbrekować tak - pen sobie ciągle leży na palmie, kręcisz różne wywijasy ręką, ale pen ani na chwilę nie wykonuje żadnego obrotu, może delikatnie się odrywa od palma, żeby zasugerować spin. Natomiast na zwolnieniu mamy pięknie zaznaczony spin 0.5 na górze nadgasrtka.

Ju ar rajt, tak ładniej wygląda - jak się nie mylę to przy zwolnieniu końcówki Solo 2nd Bonkury jest tam bodajże właśnie minimalny spin na nadgarstu. Ale wszyscy robią bez tego spina i jest git. Natomiast Pacxowski WA to totalny szit :/ Wygląda to ni jak. Cały ruch pena powinien być jak najskrajniej na brzegu ręki a cały zamach powinien być bardziej okrągły.

http://www.lastfm.pl/user/CienkiPPP - tego słucham.
http://www.myspace.com/cienkibbx/
PTP Wymiany/Trades

Pacx 
Użytkownik

Wysłany: |18 Sty 2009|, o 13:02   

To już wiem nad czym popracować, dzięki za porady. Temat można zamknąć.
PTP Wymiany/Trades

LesnyDziad 
Użytkownik

Kręcę od: 24.05.2008
Ręka: która (ka)lecz
Handel: 100% (+9, 0, 0)
Wysłany: |6 Cze 2010|, o 21:53   

Dobra, koksy. Wydaje mi się, że się znam, bo trochę pokontemplowałem ten trik. To co my robimy powinno się nazywać "wrist charge rev" bo trik właśnie na tym polega. Jak widać na załączonym obrazku, pen nie wykonuje obrotu wokół nadgarstka, lecz na nim. Jest to oczywiście obrót chargowy, nie spinowy bo zdarzyło mi się to też hybrydować do wrist spina ale zawsze z dropem i przypałem byłoby umieszczać. Pełne wristaroundy, ruch chyba widoczny. Trzymcie.

Wersja HQ na YouTube

'Chcę złapać i zjeść wszystkie Anyballe!
Kręciłem Rushonem, kiedy Ognek srał w pieluchy.

PTP Wymiany/Trades

Maniek 
Fingers' Artist

Kręcę od: IV 2007
Ręka: Prawa
Handel: 100% (+37, 0, 0)
Wysłany: |8 Cze 2010|, o 17:04   

IMO trick wykonany przez Pariego nie jest Wrist Aroundem.

Nie chwaląc się naprawdę potrafię wykonać ten trick i mogę stwierdzić, że ostatnia próba wykonana przez Leśnego jest niemalże idealna ;)

Odpowiedz do tematu