Kręcę od: 23 maja 2009
Ręka: prawa
Wiek: 32 Posty: 1276 Skąd: Warszawa Handel: 100% (+15, 0, 0)
Wysłany: |18 Wrz 2009|, o 19:48
Mówiłem że zaproszenie dostali tylko ci co miałem ich w znajomych, bo niezbyt miałem czas żeby szukać waszych kont.
"ShaiiboN" napisał/a:
Nie mogę zobaczyć twoich wyczynów
Heh to nie są wyczyny ;p
W sumie jest to taka moja mała rozkmina, to zamieściłem w tym temacie ale nie nastawiajcie sie tak bo nic nadzwyczajnego.
Sorry za jakośc ale shaiibon musisz mi pomóc potem z ustawieniami bo coś słabo te klatki mi idą. i wyłaże z kadru
Kręcę od: IV 2007
Ręka: Prawa
Wiek: 33 Posty: 3080 Skąd: Radom/Lublin Handel: 100% (+37, 0, 0)
Wysłany: |18 Wrz 2009|, o 23:15
W sumie nie jest to nic koksiarskiego, aczkolwiek cieszy mnie, że wymyślasz własne połączenia, kreujesz swój styl, a nie wzorujesz się na najlepszych- chociaż to też pomaga przy rozwoju umiejętności
Szczególnie podoba mi się "końcówka" od momentu Figure8 T2 -> Figure8 reverse T2 -> Pass T2-34 -> pass 34-T1 -> fl. TA (wiem, nie umiem pisać poprawnych breakdown'ów, aczkolwiek obiecuję poprawę )
Przypomniałem sobie moją serię Rozkmin, którą nagrałem dawno temu dla FA. Aż mnie za gardło ściska, jak patrzę na mojego dawnego moda - Frat MXa :< Tak epickiego pena już nigdy nie będzie, bo go zgubiłem.
Serie w sumie mógłbym kontynuować, tyle, że nie mam czym edytować filmów(WMM odmawia posłuszeństwa).
jak juz dla Szajbona wrzucilem to czemu mam nie pokazać tu? filmik nagrany tylko po to zeby pokazać niedowiarkowi o inicjałach "Sh." że potrafie . narazie kupnie, ale niedlugo wrzuce jakoś bardziej dopracowanego po robotce z łan jerem.
Acz to inwers jest niewiem czy obczaiłeś. rise też zrobie, tylko musialbym sie pomeczyc chwile z nagrywaniem, to jest pierwsze co weszlo przy nagrywaniu, za pierwszym razem. tylko po to żeby udowodnic Shaibonowi.
Ja tylko dodam, że nie tyle nie wierzyłem, że Kolczak go umie, tylko spekulowaliśmy razem nad tym, że jak ktoś nagra Inv Side Sonica w kombosie, to będzie moim bogiem. Ten trik jest nie do ogarnięcia, palce bolą :/
Ja tylko dodam, że nie tyle nie wierzyłem, że Kolczak go umie, tylko spekulowaliśmy razem nad tym, że jak ktoś nagra Inv Side Sonica w kombosie, to będzie moim bogiem. Ten trik jest nie do ogarnięcia, palce bolą :/
Bez problemu. Jak mi się będzie chciało nagrać to dam. Tylko nie 34-23 tylko 23-12 ;p
Skoro już tu jestem, to dam moje sucharne rozkminy z FA, które postowałem rok temu (srsly):
Cytat:
Chciałem podzielić się jako pierwszy paroma przejściami, a będą to wejścia i wyjścia z pinkybaka ^^
PinkyBackAround jest według mnie efektownym oraz dość dobrze ocenianym trikiem przez postronną publiczność. Niektórzy mogą mieć problemy z obmyśleniem dobrego przejścia do niego, tak więc chciałem się podzielić paroma przejściami ^^
A więc najprostszym (IMHO ;d) i dość efektownym przejściem jest:
Reverse Inverse Twisted Sonic 23-34 -> PinkyBak 34-34, oraz
Reverse Charge [s 0.5] -> Reverse Inverse Sonic [p 12][s 0.5] ~ Pass reverse [s 0.5][c 34] -> PinkyBak 34-34
Według mnie najładniej jest wejść do niego z reverse passa, bo tak (:
Zajebiście wręcz wygląda dla mnie także takie przejście:
NeoBak [p 12, albo 23][s 1.0] ~ PinkyBak [s 1.0][c 34]
Jest już trochę trudniejsze, ale w środku combosa wygląda wręcz genialnie.
Można także trochę pokombinować i zrobić np. coś takiego:
Rev FL TA [p 12][s 1.0] ~ Rev PalmSpin [s x.x] ~ PinkyBak [s 1.0][c 34]
Ale to dla mnie wygląda jakoś tak... dziwnie ;d
Innym, dosyć ciekawym przejściem, jakie zauważyłem u japończyków (pierwszy raz u kUzu ^^) jest:
MidBak [p 23][s 0.5] ~ Rev Inv Sonic [s 0.5] ~ Pass Reverse [s 0.5][c 34] -> PinkyBak 34-34
Oczywiście większość tych przejśc należy wykonywać w pełni w Palm Down, bo wtedy najlepiej wyglądają.
Co do wyjść z PinkyBaka, to najlepiej (i chyba najefektowwniej) jest wyjść:
PinkyBak 34-34 -> Charge rev [s 1.0] -> (Przekręcenie dłoni do Palm Up) Charge normal [s 1.0] -> Cokolwiek, a najlepiej Pass normal 34-23.
Krz pokazywał mi także, że po Charge normal można wsadzić Reverse RingArounda, ale to jest już ciutki hardkor ;d
kUzu wychodzi pięknie, ale dośc prosto, a mianowicie:
PinkyBak 34-34 -> Sonic 34-23 -> Shadow normal 23-34 -> Pass 34-23
Niby proste gówno, ale cholrenie efektowne (:
Można oczywiście pokombinować i wymyślić coś bardziej kreatywnego (np. PinkyBak ~ WristAround ^^), ale to w zupełności wystarczy.