Wysłany: |3 Kwi 2007|, o 18:27 Thumbaround Reverse
ThumbAround Reverse
ThumbAround Reverse (TA Rev) to trick odwrotny do ThumbAround Normal, należy do rodziny Around'ów. Pena trzymamy w ten sposób, aby palec wskazujący był na środku pena. Długopis leży na palcu środkowym i początku palca wskazującego. Kciuk trzymamy pionowo po lewej stronie palca wskazującego (u praworęcznych, u leworęcznych po lewej). Zginając palec wskazujący rozpędzamy pena tak aby zrobił obrót o 360 stopni według wskazówek zegara (u leworęcznych odwrotnie). Pena łapiemy w identycznej pozycji jak rozpoczynamy zwykłego TA. Można wykonać go popychając palcami od 1 do 4.
Filmy:
Kręcę od: 9 grudnia 2009
Ręka: Prawa
Wysłany: |22 Gru 2009|, o 19:52
zauważyłem że na filmikach z TA rev palec wskazujacy chowacie pod kciuka a mi wlasnie on wchodzi na kciuka i nie robi obrotu bo zachacza o 1. Tak przy o kazji jest może jakies cwiczenie na rozgrzanie palcow ? XD
zauważyłem że na filmikach z TA rev palec wskazujacy chowacie pod kciuka a mi wlasnie on wchodzi na kciuka i nie robi obrotu bo zachacza o 1. Tak przy o kazji jest może jakies cwiczenie na rozgrzanie palcow ? XD
może poprostu za mocno popychasz i index wskakuje ci na thumba? :p
albo poprostu.. spróbuj zrobić ten trik tak, by dłoń była troche pochylona (Palm bardziej do góry). Wtedy kciuk będzie wyżej niz index i może to "skasuje" Twój problem;)
Moja teoria wygląda tak. To nie index ma się gdzieś przemieszczać ale thumb wyginać.Wygnij go do góry.w sensie tylko ten jego końcowy segment. Index po popchnięciu powinien się zwinąć w ,,ślimaczka" przy ręce. A co do ćwiczeń na rozgrzanie to włoż je do wrzątku.Powinno je rozgrzać.
Robisz z thumba i indexa takie jakby kółko (1 blizej srodka pena, T dalej) i pen sobie spokojnie leży na 1, końcu 2 oraz przytrzymywany T. Następnie popychasz indexem i thumba musisz przesunąć trochę w prawo (jeżeli jesteś praworęczny). Ale wszystko najlepiej widać na tutorialu.
Ostatnio zmieniony przez Gildor |26 Gru 2009|, o 15:10, w całości zmieniany 3 razy
Kręcę od: 9 grudnia 2009
Ręka: Prawa
Wysłany: |17 Sty 2010|, o 18:39
a ja mam pytanie zdajęmi się że mój pen jest zbyt śliski (body) przy finger pass strasznie się ślizga jak dałem gripa na srodek to było ok ale ta rev inie dalo się zrobic i grube body było w srodkowym miejscu (mam Sub mod) co zrobic zeby sie tak nie slizgało ?
Cóż, masz w sumie trzy wyjścia:
a) albo doszlifuj FP tak, żeby nie robiło Ci różnicy body (bez względu, czy to ultra-przyczepny silikon czy szklana rurka);
b) albo doszlifuj TA rev, jak wyżej (też da się zrobić na wszystkim, grip nie przeszkadza tak bardzo);
c) zmień body na bardziej neutralne, może jakiś super pirat ze zmazanym nadrukiem? Takie jest chyba idealne.
Zależy, jak się łapie pena. Bo jeśli tak jak do TA Harmonic (na palec 2), to jest sztywny, ale na slot 23, albo tak jakby thumbflapa, to kciuk zatacza takie jakby koło (zgodnie ze wskazówkami zegara).