Chcialbym sie Was poradzic, odnosnie zakupu kamerki internetowej. Malymi kroczkami zaczynam juz wymyslalc wlasne combosy i chcialbym je porzadnie nagrac, aby wystawic na forum i oddac je Waszej ocenie.
Jednak nie mam zielonego pojecia jaki sprzet nalezy nabyc,by obraz byl czysty i plynny. Czy kamerka rejestrujaca filmy w rozdz. 352x288(30fps)bedzie mogla mi zapewnic wspomniana czystosc i plynnosc obrazu?
Chcialbym sie dowiedziec czym Wy nakrecacie Swoje filmiki, oraz czy nie lepsza jakosc filmow zapewnil by mi aparat cyfrowy.
Z gory dziekuje za porady
Ostatnio zmieniony przez Rarka Pią 22 Lut, 2008 13:32, w całości zmieniany 1 raz
Ma te 30fps (nie pisze właśnie przy jakiej rozdzielczości, ale chyba nie mniejszej niż 320x240) i jest bardzo tania.
Ma ktoś taką? Albo uważa, że to zły pomysł ją kupić?
Kręcę od: 1 marzec 2009r.
Ręka: Left < Right
Wysłany: Czw 06 Sie, 2009 13:29
Czytałem poprzednie strony, więc już wiem, że na YT to raczej rozdzielczość tylko 320x240, czyli np. ta kamerka z drugiego linku co podałem byłaby ok? Tak do nagrywania penspinningu, żeby to płynnie wyglądało.
_________________ Kanał YouTube | Mój Chomik
Nie mam nic na sprzedaż / Nie znam się na modach.
Podaje tylo linki żebyście zobaczyli jakie to są, bo i tak będe kupował w media.
Jak ktoś potrafi mi pomoc to byłbym wdzięczny bo zależy mi na czasie a nie chce sie przejechać i kupić jakiejś beznadziejnej.
@EDIT
Czy jeśli będe nagrywał przy 30 fps i 320-240 to bedzie dobrze widać?? czy dalej czegoś szukać innego? bo już nie wiem.. ;p
1. 30 fpsow ma tylko przy 320x240 czyli maly ekran
2. 30 fpsow ma przy 640x480patrz edit! (nie jestem pewien, tak wyczytalem na jakies niemieckiej stronie ;d). czyli spoko
3. j/w ale drozsza.
4. nie wiem ile fps, nie ma na stronie.
bierz 2.
@Edit
jednak tez przy 320x240 czyli bierz albo 1 albo 2, cenowo podobne sa tylko do 1 dostajesz gratis pro niewygodne sluchawki ;>
Ostatnio zmieniony przez Hut Sro 02 Wrz, 2009 20:07, w całości zmieniany 6 razy
Kręcę od: XII 2008
Ręka: Prawa
Wysłany: Pon 26 Paź, 2009 20:27
Co myslicie o tej kamerce? Wydaje sie dobra, zwlaszcza jak na ta cene no i 30 fps przy 800x600 ;D
Czy ilosc mpx ma znaczenie przy nagrywaniu filmikow (ta ma tylko 2.0)?
Czy lepiej kupic uzywana Creative Live! Cam Vista IM?
Ostatnio zmieniony przez Ciesloczek Pon 26 Paź, 2009 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Jak widzę na allegro kamerki firmy noname za <50 zł, to wyobrażam sobie, jaki to musi mieć kijowy obraz. A do spinningu to wgl byłaby imo wątpliwa. ;p
Z dwojga złego, wybrałbym tego Creativa, bo to znana firma, a i kamerka używana była przez wielu spinnerów, więc da się na tym coś ukręcić.
http://www.komputronik.pl...cialize_HD.html - Co wy na to? Creative Live! Cam Socialize HD. Maksymalna rozdzielczość viedo: 1280x720px, 30fpsów. Ma ktoś tą kamerkę? Czy uzyskam nią lepsze efekty niż na mojej cyfrówce: www.youtube.pl/Rafik4PP - tutaj filmiki z użyciem mojego aparatu. Zastanawiam się nad kupnem.
@UP Myślę że warto zainwestować w taką kamerkę internetową, no i do tego jakość HD. Gdybym miał wybierać, to na pewno wybrał bym właśnie tą kamerkę, cena też nie jest zanadto wygórowana. Moim zdaniem nie masz się tutaj nad czym długo zastanawiać.
PS. Ale oczywiście jest to tylko moje skromne zdanie.
Kręcę od: maja 2007 z przerwami
Ręka: prawa
Wysłany: Nie 12 Gru, 2010 11:26
Creative Live!Cam Socialize jest najlepsza z tych czterech, bo nagrywa w 30 klatkach na sekunde przy rozdzielczości 800x600 bez interpolacji. Więc bierz tą, bo jest dobra.