Czy sezon 2. kiedyś się odbędzie? Nie wiem, może tak - ale kiedy, jak będzie wyglądał i jakie będą zasady - nie wiem. Ja raczej nie będę go już prowadził. Wkrótce rusza sezon 2. Laddera prowadzonego przez Mańka - zapraszam do uczestnictwa.
Tymczasem forum Team Battles pozostawiam drużynom - jeśli będą chciały kiedyś odbyć walki na własnych zasadach.
Ladder się skończył, ja nie będę prowadził Team Battles na pewno. Rodzi się jednak pytanie czy w ogóle jest sens zabawy w takiej formie, kiedy aktywnych drużyn jest 4-5? Rozgrywki na 4 tygodnie - to raczej mini turniej...
Ale można Team Battles, wznieść na wyższy poziom, nie tylko penspinningowy - zaprosić do rozgrywek kilka zagranicznych teamów, UPSB, GPC, FPSB? Zrobić otwarty polski turniej, np. 5 drużyn z PL i 5 zagranicznych...
Przemyśleć trzeba także sposób rozgrywek i sędziowania, ostatni idealny na pewno nie był.
Zrzucam temat do zastanowienia, jak chcecie tak zrobicie
Taki mini turniej też zły nie będzie, ale jeszcze lepsza zabawa by była gdyby zaprosić zagraniczne teamy.
Co do organizatora to zróbcie temat ze zgłoszeniami i niech administracja wybierze najlepszego. (Tylko czy ktoś się wgl zgłosi ?)
Ostatnio zmieniony przez Skyler |19 Sty 2010|, o 16:32, w całości zmieniany 1 raz
A ja jestem sceptyczny jeśli chodzi o pomysł międzynarodowego turnieju. Po pierwsze - na UPSB całkiem jeszcze niedawno odbył się taki turniej. Chociaż słowo odbył może nie jest najodpowiedniejsze, bo pomysł nie wypalił i skończyło się bodajże na trzeciej rundzie. Nie ma zbyt wielu aktywnych drużyn na świecie, wbrew pozorom. Po drugie - my w Polsce chcemy dyktować warunki reszcie świata? Wybaczcie, ale oni na to nie pójdą; WC pokazało (nie kłóćmy się, czy słusznie czy nie), że świat nie docenia nas tak, jakbyśmy tego chcieli. I po trzecie - niestety, w obecnej sytuacji nie mamy pięciu na tyle dobrych drużyn, żeby mogły one konkurować z Vengeance, Encore, Genesis (;d), czy innymi na podobnym poziomie. Takie są fakty, niestety.
A TB można by zrobić w sumie, ale tak jak pisze Cichy - w innej formie (raczej nie ligowo), może nie koniecznie parami, ale coś bardziej turniejowego. Może tak jak rozgrywane jest WC? (:
Ale oczywiście kiedyś tam w przyszłości można zorganizować takie zawody.
Ostatnio zmieniony przez Skyler |19 Sty 2010|, o 17:50, w całości zmieniany 1 raz
Tylko chciałem zauważyć, że jak zrobicie meidzynarodowe, to po raz kolejny jedynymi, którzy będą mieli szansę sie popisywać, to ludzie z FA, bo reszta drużyn skillem nie dorównuje.
Zresztą jeśli to bedzie miedzynarodowe to trzeba całkiem zmienić sędziowanie, bo znów jeśli team z UPSB bedzie walczył z tym z PPP to ważniejsze bedą znajomości, nie comba.
IMO.
_________________ No rest for the wicked!
Rarka tu był.
Double mają tego plusa, że jeden team może wyznaczyć kilka drużyn - więcej zabawy, więcej kręcących.
Jeśli chodzi o międzynarodowe, jeśli rzeczywiście jest kłopot jak opisał to Gildor - to lepiej sobie odpuścić. Chociaż o UPSB myślałem w ostatniej kolejności - lepiej byłoby się zwrócić z propozycją bezpośrednio, na mniejszych forach, krajowych. Aha i bez proszenia, w formie ogłoszenia - chcą - ok, nie - też ok.
_________________ Pentrix dla każdego!
Ostatnio zmieniony przez Hakan |19 Sty 2010|, o 18:12, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 28 Posty: 285 Skąd: we mnie tyle siły? Handel: 100% (+14, 0, 0)
Wysłany: |19 Sty 2010|, o 20:30
W mojej opini obrym pomysłem może być ten dubel, o którym pisał Cichy.
A takie międzynarodowe rozgrywki mogą być jednak trochę ponad nasz poziom ^^
Mam nadzieje, że coś wypali
Kręcę od: 31.03.2008
Ręka: Prawa
Wiek: 30 Posty: 753 Skąd: Ruda Śląska Handel: 100% (+13, 0, 0)
Wysłany: |19 Sty 2010|, o 20:35
IMO lepiej zrobić zawody jak na FPSB, które wygrał A13X z kimś (nie pamiętam z kim)
Można zapytać Francuzów jak to wyglądało u nich, jakieś wskazówki, itp.
"Skyler" napisał/a:
Ale jeśli dubel to najlepiej tylko z kimś kto jest w Twoim teamie.
Ale jeśli z kim innym to co to ma wspólnego z Team Battles ? Miała być zabawa dla teamów, ale taki dubel też można kiedyś zrobić.
Myślę że do organizowania tego nie jest potrzebny jakiś prze koks tylko ktoś kto ma trochę oleju w głowie. Musi być to osoba która nie chce brać w tym udziału a zna się dobrze na organizacji i jest odpowiedzialna.
Ostatnio zmieniony przez Skyler |19 Sty 2010|, o 20:48, w całości zmieniany 1 raz