Wczoraj byłem na zakupach Póki co stwierdziłem jedno: Rybnik to wymarzone centrum zaopatrzeniowe dla penspinera. W bezpośrednim sąsiedztwie centrum: 3 Empiki, Szkolak (duży papierniczy- długopisów od groma), Plaza City Center & Focus (centra handlowe), dużo sklepów z ozdobami itp., w których też można coś znaleźć. To jest tylko centrum. W samym Rybniku mamy jeszcze Tesco, Real, Makro, Carrefour, Plusa, Biedronki, Żabki i inne Ponadto na obrzeżach z 2 hurtownie z pisadłami.
No i wczoraj, jako że byłem na mieście wybrałem się na te zakupy. Głównie oglądałem , ale kupiłem: BK77 dla ojca (5zł, stary rozwaliłem na potrzeby moda) i klej 30cm za 1,50zł.
No i pytanie dość ważne dla początkującego: Ile Wy miesięcznie wydajecie na peny? Ile wydawaliście na początku, ile teraz, jakie macie możliwości "sklepowe" itd.
Ja na początku wydawałem duzo kasy bo szedlem do jakiegos papiernika i kupowalem wszystko z czego mozna zrobić jakiś mod, pozniej kupilem comsse i mx, a teraz zamówiłem Bonkura KT White ( a comsse i mx sprzedalem ) i juz nie zamierzam kupować nic.
Moje wydatki są różne... Do tej pory wydałem ok 50zł, a tylko w tym miesiącu 130zł, więc wszystko zależy od dobrej babci lub dziadka, którzy rzucą trochę forsy na cukierki
od jakiegoś czasu pieniądze wydaję tylko na koszty przesyłki. długopisy zdobywam z wymian, i muszę przyznać że nieźle można zarobić na ostatniej wymianie z ZT modami zarobiłem niecałe 100 zł, a planuję kilka kolejnych i czekam na 3 przesyłeczki spodziewam się odzyskać cały kapitał włożony w moją kolekcję nie tracąc jej, a wręcz przeciwnie - wzbogacając o coraz to nowe peny.
Kręcę od: 03 III 2007
Ręka: Prawa
Wysłany: |26 Sie 2008|, o 10:35
"agilus" napisał/a:
na początku wydałem.... nic ^^ zmazik miałem z piórniku, gripy od kolegów i tak się zaczęło, po 1 miechu zrobiłem sobie z domowego sprzętu = 0zł tym kręciłem chyba 1/2miechy po czym kupiłem comsse (10zł chyba) + 2 peny (5zł)
Temat natchnął mnie żeby podliczyć wszystkie moje wydatki na peny razem z tym co sprzedałem i wyszło mnie to 125 zł a kręce 2 i pół miesiąca Ale za to mam zamiar zakupić jeszcze tylko 2 ballsigny,2 dr tipy,2 rsvp, 2 hgg i na tym praktycznie zakonczyc moje zadanie co do kupywania Wyprzedaje też troche rzeczy i mam zamiar zredukować sume 125 zł na jakies 60-70 a potem zacząć zarabiać jak tylko tanie color beify dojdą do mojego auchana
Kręcę od: luty 2008
Wysłany: |26 Sie 2008|, o 20:52
A ja kręcę pół roku, na peny wydałem może z 600, może 700 zł, ale zwróciło mi się jakieś 400 zł. Jakbym chciał sprzedać wszystkie moje peny, to myślę, że bym na nich zarobił jakieś drugie tyle
well. to różnie... ostatnio nic nie kręce to też nic nie wydaje, ale jak kręciło się częściej (rok temu:D) to wydawało sie nawet 200zl... z tym że po sprzedaniu tych penów miałem ~700 w kielni, więc nie można tego tak określać... ile kasy na miesiąc...
Kręcę od: czasu do czasu
Ręka: Mam 3
Wiek: 31 Posty: 249 Skąd: Szczecin Handel: 100% (+52, 0, 0)
Wysłany: |17 Paź 2008|, o 16:07
ja kupiłem :
4x line style - 6,85zł each
2x super pirat - 3,90zł each
8x jakiś badziewny długopis z gripami - 1,20zł each
1x metal comssa - 30zł
=27,4+7,8+9,6+30=74,8zł
Kręcę od: VII.2008r z przerwami
Wiek: 31 Posty: 363 Skąd: Gliwice - Sośnica Handel: 100% (+6, 0, 0)
Wysłany: |17 Paź 2008|, o 16:13
Ja kupiłem jak na razie tylko metal comsse... No i długopisy tak na początek... Teraz z penwisha będzie rsvp mx i bag of pens i jeszcze stylish pirat potem mam zamiar zakupić jeszcze zt moda... No więc jak narazie wydałem ok.80 zł