Wysłany: |22 Lut 2008|, o 17:02 Backaround Normal (Korean)
Korean Backaround, inaczej Bak
Inaczej Fingerless indexaround reverse. To dość prosty trick polegający na odpowiednim
ruchu ręką, dzięki czemu długopis zrobi obrót wokól palca. Backaroundy mozemy zrobić na każdym palcu.
Jeżeli zrobimy Backaroundy na każdym palcu
po kolei, to będzie to Bakfall. Ta wesja jest popularniejsza od wersji Davida Weissa.
Jak zaczynam, to w momencie kiedy muszę zgiąć palce 2,3,4 to zawsze mi się jakoś prostują i blokują pena. Który backaround jest łatwiejszy weissan czy korean?
hmmy właściwie to mi zabardzo tutki nie pomogły więc ja się nauczyłem żeby lekko pena podrzucic do góry wtedy nie miał styczności z ręką po zewnętznej ale wiedziałem już jak ruszyć nadgarstkiem. No już oczywiście umiem to prawidłowo i to jest taki ryuch ręką bardzo szybki do przodu i do tyłu
Tez mam z tym trickiem problem, ale po tym co napisales chyba juz wiem co zrobic zeby to wykonac ! "taki ryuch ręką bardzo szybki do przodu i do tyłu [/quote]"
EDIT: zrobilem tak pare razy i zaczyna wychodzic, wazne jest zeby w chwili kiedy pen ci leci.. kurde no nie moge dokladnie powiedziec kiedy.. zrobic ruch reka do tylu !!!
EDIT2: fuck... jakos mi nie wychodzi, nie moge go zlapac i chyba za mocno popycham... hahah wogole wyszedl mi jakis inny trick pen zrobil 360 stopni na rece i wpadl na 3-4 xDDD
Hmmm... Ja nie wiem, mi Backaround zaczął wychodzić po 10 - 15 minutach treningu. I wydaje mi się, że wszystko zależy od poprawnego ruchu nadgarstkiem.
Kręcę od: wrzesień albo październik 2008
Ręka: Prawa
Wysłany: |9 Sty 2009|, o 15:37
Ja tez nie umiałem, posiedziałem cały dzień, kombinowałem, aż w końcu załapałem. Pamiętaj 3xĆ! Jeśli nie znasz toru ruchu pena, oglądaj filmik Pariego do znudzenia aż zobaczysz tor ruchu pena i ruch ręką.
Ostatnio zmieniony przez Pietras |9 Sty 2009|, o 15:39, w całości zmieniany 1 raz
Kręcę od: IX.08 (ale nie samym PS człowiek żyje...)
Ręka: Prawa
Wysłany: |13 Sty 2009|, o 16:04
Praktycznie to wcale nie musi być szybki ruch ręką, ważne żeby był płynny, wtedy korean łatwiej wychodzi (przynajmniej mi )
A co do tego zginania palców, ja trzymam od razu zgięte 3 i 4, a 2 zginam na początku dosyć lekko.
_________________ Brak podpisu to też jakiś podpis...
Middle Back around jest łatwiejszy bardzo fajnie wychodzi to po naszych ćwiczeniach mi wyszedł z tego co pamiętam po godzinie a uczyłem się 2,5 h ale robię już go bez problemu mimo że bardzo doświadczony nie jestem PO PROSTU ĆWICZ!
POZdRo All
Ostatnio zmieniony przez Alkor |12 Lut 2009|, o 14:51, w całości zmieniany 2 razy
Z tego co widzę po filmiku twoim problemem jest to że nie zginasz palca 2 kiedy robisz zamach ręką. Pen ci wtedy o niego zahacza. Długopis powinien przelecieć nad middlem. Oczywiście nie trzeba tego robić ale uważam że to ułatwia. Pena jest lepiej złapać bliżej gripa niż na środku.
Kręcę od: Koniec lutego / poczatek marca 2009.
Ręka: Prawa / Right
Wiek: 33 Posty: 777 Skąd: Neuss /WaWa/Edynburg Handel: 100% (+5, 0, 0)
Wysłany: |24 Lut 2009|, o 22:34
Cytat:
twoim problemem jest to że nie zginasz palca 2 kiedy robisz zamach ręką
O to chodzi. Dopiero z treningu wrocilem. Patrze.. Hmm. Wyprobuje sobie. Nagle hump. Pierwszy raz jak uwazalem na Middle Finger i Backaround. Za drugim razem 360° .. Niedowiary.. Dziekuje Ci najmocniej, bo ten trick jest lacznikiem moich tandetnych combosow.