Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 14:11 Czy warto kupić tego pena/co wybrać
Tutaj możecie pytać, czy lepiej wybrać tego pena, czy innego.
Oczywiście musicie sobie uświadomić, że trudno stwierdzić jednoznacznie, czy pen jest "dobry", czy "zły". Moim zdaniem, nie da się określić warunków, które musi spełniać "dobry" pen. Dla każdego są to inne parametry, czy to długość, ciężar, koszty, wygląd.
Prawda jest taka, że kręcić da się wszystkim, i że pen sam się nie kręci.
Temat ten powstał z uwagi na częste pojawianie się próśb o porównanie dwóch penów, doradzenie, który "lepiej" wybrać.
Edit: Jak kogoś myli tytuł tematu, to jeszcze dodam, że można tu zadać po prostu pytanie - jakiego pena kupić. Jak ktoś was zbluzga za to, to już nie moja wina. Ale lepiej to zrobić tu, niż zakładać nowy temat.
_________________ "Why did the chicken cross the Mobius Strip? To get to the same side! Bazinga!" (Sheldon Cooper, PhD)
Ostatnio zmieniony przez Rarka Wto 26 Sie, 2008 20:07, w całości zmieniany 4 razy
Aj, chyba po to jest ten temat żeby nie decydować samemu
Ciężko powiedzieć, bo i tornado i somsakiem kręciłem bardzo niewiele, ale ze swojej strony raczej odradzam cyla. Nie przyjmuj tego bezkrytycznie, bo jak mówiłem ciężko mi dobrze porównać te peny, ale ja chyba wybrałbym somsaka ^^
_________________ Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie możesz.
A ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć 'No to patrz'.
Kręcę od: 8.03.2009 ale miałem przerwe
Ręka: prawa
Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 10:07
Bustera osobiście odradzam. Tornadem nigdy nie kręciłem. Somsak hmmm... Jest dosyć ciężki i palce mogą ci się męczyć, ale jak pokręcisz nim jeszcze trochę to zmęczenia palców nie będziesz odczuwał.
Ja z jednostronnych modyfikacji najbardziej lubię chyba Seven g3 moda, który jest odpowiednio wyważony i odpowiednio ciężki (ale nie jest klocem), a COP jest tam gdzie COG z tego co kojarzę. Świetnie się tym macha. Tylko niestety nie wiem jak z ceną, jednak z tego co pamiętam nie jest on przesadnie tani.
Zawsze alternatywną może być stary, dobry MX. Jednak jest lekki, nawet po daniu na przód tipa signo.
Kręcę od: 6 Maj 2009
Ręka: Prawa
Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 19:52
Siemka
Przekonałem swoją dziewczynę do rozpoczęcia nauki pen spinningu. Ma dość drobne i małe palce więc nie chcę jej dawać długiego, ciężkiego moda. Uwielbia Japonię, więc chcę coś z tego typu kupić jej. Co polecacie? Szukam jakiegoś lekkiego moda, który nie był by, aż taki zły na początek.
Ballsign? Tym w ogóle da się kręcić? Jeśli japonia, to ja bym pokombinował z jakimś niesymetrykiem, wiem że nauka może iść na takich nieco trudniej, ale za to jaki stajl! (:
Ja polecę taką MXową wariację od siebie: Sunburst MX (cięższy cap niż zwykłe RSVP) z dodatkowym tipem g1 z przodu (czyli hgg+g1), rzecz jasna nieco przedłużony grip hgg. Jak dla mnie jest nieźle wyważony, nie jest za lekki ani za ciężki, pasuje do drobnej kobiecej rączki, polecam ja i ShaiiboN
_________________ Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie możesz.
Kręcę od: 6 Maj 2009
Ręka: Prawa
Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 21:17
Fuco, poprawi się coś, jeśli użyję w nim gripa Anyballa zamiast HGG? I czy długość gripa będzie wystarczająca czy może dodać z 1-2 paski między innymi dla wyglądu i wydłużenia gripa, aby przysłonił G-1.
Od siebie poleciłbym mojego ulubionego MX'a, czyli Sunburst MX z gripem HJ (trochę więcej niż 1 cały trzeba. Dobrze jakieś paski Anyballa czy czegoś dodać) a tip HGG, jeśli nie przeszkadza przesunięty CoG, albo G1. Mój ulubiony jest chyba dlatego, że doskonale pasuje zielony Sunburst metalic do koloru HJ z tego zdjęcia: http://www.thaispinner.co...09_10_34_34.jpg
Niby nic specjalnego, ale akurat skądśtam miałem właśnie te party, złożyłem to i pokochałem <3. W każdym razie kręci mi się tym zdecydowanie lepiej niż zwykłym MX'em.
Poprawi? Tak jak jest - jest miodnie, jeśli chodzi o wyważenie to lepiej nie będzie Do anyballa musiałbyś dodać 3 dodatkowe segmenty, poza tym moim zdaniem na HGG wygląda bardziej stylowo ^^ Zaraz pójdzie zdjęcie do PSP (czekam na jakiś post, bo nie chcę żeby mój był ostatni na stronie xd), Shaiibon na kanale ma filmik (: