Kręcę od: 18.09.2007
Ręka: Lewa, czasem pr
Wysłany: Sro 03 Mar, 2010 21:06 Werdykt publiczności
Do stworzenia tematu zainspirowała mnie sytuacja zaistniała w Double Cup. Walka Kolcz&Szajbon vs Cienki&Karol. W temacie z tamtą walką narodziła się ciekawa dyskusja i myślę, że warto stworzyć dla niej osobny temat.
Wygląda na to, że problem zaistniał już podczas TB, choć na mniejszą skalę. Wtedy pojawiły się moje pierwsze wątpliwości co do wiarygodności społeczności forum jako tworu zdolnego do sędziowania. Teraz wiem, że nie będę się kwapił do wystąpienia w czymś, co miałoby być oceniane przez społeczność PPP. Chodzi o to, że nijak nie identyfikuję się z grupą ludzi promujących luz. Ostatnio tego typu wypowiedzi stały się na tyle nachalne, że zacząłem się zastanawiać czy ten tak zwany luz nie jest zwyczajnie sposobem, żeby jakoś sobie wytłumaczyć brak sukcesów. Zwyczajne olewanie. Odnoszę coraz mocniejsze wrażenie, że nie zachowujecie właściwej proporcji luzu do powagi/ambicji (czy jak to tam nazwać)
Ja, mimo iż nie udzielam się jakoś aktywnie, mam pewne ambicje i na pewno nie chciałbym, aby w turnieju PS, moja praca została oceniona słabiej tylko dlatego, że np, na pożegnanie nie zrobiłem kretyńskiej miny do kamery.
Odbywa się turniej PS, a kawał naprawdę dobrego PS przegrał z poczuciem humoru. Ubawiłem się setnie podczas oglądania Kolczaka i Shaiibona, ale zagłosowałem z czystym sercem na Cienkiego i Karola, bo po prostu urzekła mnie płynność tych combosów i zestawienie trików.
Długi napisał/a:
A później będzie narzekanie i szukanie powodów naszego słabego występu po kolejnym WC albo innym turnieju... Jeśli na tym forum nie stawia się na dobry spinning i nie promuje ludzi ze skillem i stylem potrafiącym nakręcić naprawdę dobre comba to gdzie?
Zabawa zabawą, ale jakbym był na miejscu Cienkiego czy Karola to osobiście czułbym się podle. Dla mnie wynik to wielki szok nie spodziewałem się tego.
Całkiem ogarnięta wypowiedź. Myślę, że dobrze podsumowuje, to co chciałem przekazać.
Post Crossa zrozumialem w ten sposob, ze : Można krecic tydzien zrobic TA Sonica i znowu TA i wygralo sie z Jakims koksem co kreci 3 lata poniewaz tamten uderzyl glowa w stol i rozwalil kamerke o podloge co bylo o wiele smieszniejsze ...
Nie chcialem przy tym uraic Kolcza i Szajbona poniewaz obaj pokazali ze umia sie swietnie bawic i pokazac naprawde dobry styl co obaj zrobili ... ale wg mnie to jest turniej penspinerski w ktorym nie tylko licze sie fun ale tez skill wykonywanych combosow przez zawdonikow... Wg mnie Comba Cienkiego i Karola zmiazdzyly wszystko co do tej pory widzialem ...
Wiem ze to zawody na PPP i mozna pozwolic na smieszne akcje jak zrobili Kolcz i Szajbon (jak ogladalem filmik to sie smialem poniewaz zobiliscie kawal dobrej roboty) ale zapewne na MP nikt by takiego filmiku nie zrobil bo co by inni pomysleli a DC to wlasnie zawody rowniez jak MP na całą Polske ... według mnie K i S pokazali fun i niezly spinning ale Cienki i Karol pokazali kawal miazdzacego PS ktory zrownal by z ziemia (wg mnie) s777, kUzu a nawet sHEzo ktorego styl uwielbiam ...
To moje zdanie na ten temat i zapewne pojawia sie niemile komentarze ale to jest moje zdanie ...
Pozwolę sobie wejść w tą gęstą atmosferę(spróbuję nie pokaleczyć się o zawieszoną w powietrzu siekierę) i powiedzieć, co powiedzieć chcę.
To, co jest według mnie zmorą tego forum to to, co napisał rzeczony w głównym nurcie tego tematu Cienki:
Cytat:
Kurde ludzie, wy postrzegacie co niektórych w złych kategoriach, jak jakieś boty co nie mają życia a za to mają manię na skillowanie 24/7 żeby tylko coś osiągnąć. Ja na pewno taki nie jestem i głównie słabsi uważają, że jak ktoś jest dobry to tylko dlatego że trenował będąc nastawionym na zdobywanie laurów.
Tak to jest, że nasi mali, pobożni pobratymcy mają ogromną manię przejaskrawiania. Jak ktoś dobry, to bot, jak ktoś słaby, to od razu mówi, że ma w... poważaniu to co myślą inni, że kręci dla siebie i ma na wszystko wy... że czuje luz. Zaiste, świetni jesteśmy w obrzucaniu się Formą, która raz dotknąwszy wizerunku klei się do niego srogo. A uciec z takiej Formy, jest bardzo trudno.
Miałem coś jeszcze napisać, ale pewien osobnik na gg(pozdro misiu :*) zajął mi dużo czasu i wyleciało mi z głowy. Jak sobie przypomnę, to napiszę.
Post Crossa zrozumialem w ten sposob, ze : Można krecic tydzien zrobic TA Sonica i znowu TA i wygralo sie z Jakims koksem co kreci 3 lata poniewaz tamten uderzyl glowa w stol i rozwalil kamerke o podloge co bylo o wiele smieszniejsze ...
Tak.
Ale nie zapomnij, że ludzie to nie debile i nie traktuj ich jak bezmózgie zombi, które tylko chce się śmiać.
Zresztą wracając do walki w DC, to kurde - combo Szajby z tą podwójną hói tułą jest przeboskie i epicko stylowe. Nie twierdze, że byli lepsi od Cienkich, ale nie uważam, że to jakaś wielka niesprawiedliwość, że wygrali.
"ShaiiboN" napisał/a:
Tak to jest, że nasi mali, pobożni pobratymcy mają ogromną manię przejaskrawiania. Jak ktoś dobry, to bot, jak ktoś słaby, to od razu mówi, że ma w... poważaniu to co myślą inni, że kręci dla siebie i ma na wszystko wy... że czuje luz. .
Eee, a jakiś konkretny argument? Ja owszem, myślę tak, ale tylko o najlepszych, ale nawet Rarka przyznał, że żeby robić takie rzeczy jak s777 to z penem trza spędzić naprawde wiele czasu, co zakrawa na nołlaifizm. W Polszy aż takich botów nie ma. No, oprócz Lawlieta .
" 18 Jeśli ktoś będzie miał syna nieposłusznego i krnąbrnego, nie słuchającego upomnień ojca ani matki, tak że nawet po upomnieniach jest im nieposłuszny, a co ci Penwish do Mesiego19 ojciec i matka pochwycą go, zaprowadzą do bramy, do starszych miasta, 20 i powiedzą starszym miasta: Oto nasz syn jest nieposłuszny i krnąbrny, nie słucha naszego upomnienia, oddaje się rozpuście i pijaństwu. 21 Wtedy mężowie tego miasta będą kamienowali go, aż umrze. Usuniesz zło spośród siebie, a cały Izrael, słysząc o tym, ulęknie się. " Pwt 21, 18-21
Nawet sensowny ten chrześcijanizm.
Ostatnio zmieniony przez Croccifixio Czw 04 Mar, 2010 22:25, w całości zmieniany 1 raz
nie rozumiem, piszecie, ze powinien wygrać Cienki i Karol a sami na kogo glosowaliscie? smierdzi mi tu wielka hipokryzja
tak to zwykle bywa, że hobby zamienia sie w pasje, wtedy emocje sa wieksze, szczegolnie kiedy zdajesz sobie sprawe, ze jestes dobry i masz szanse wygrac turniej (jak ww. Cienki i Karol)
Szajbon & Kolczak podeszli do tego INACZEJ, nie piszcie, ze byli lepsi, gorsi, mniej/wiecej spieci i zestresowani
Ponieważ zostało już powiedziane prawie wszystko, i nie chce mówić znowu to samo powiem tylko że PenSpinning tak jak zresztą każdy sport, ma być nie tylko rywalizacją, ale i zabawą, frajdą, oraz czymś co daje ci głęboką radość. Dlatego trzeba do niego podejść również trochę na luzie.