Wysłany: |22 Lut 2008|, o 17:02 Backaround Normal (Korean)
Korean Backaround, inaczej Bak
Inaczej Fingerless indexaround reverse. To dość prosty trick polegający na odpowiednim
ruchu ręką, dzięki czemu długopis zrobi obrót wokól palca. Backaroundy mozemy zrobić na każdym palcu.
Jeżeli zrobimy Backaroundy na każdym palcu
po kolei, to będzie to Bakfall. Ta wesja jest popularniejsza od wersji Davida Weissa.
Hałs, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Pełny Backaround musi kończyć się w 12, inaczej nie jest on poprawnie wykonany. Jeżeli robisz z 12 do T1 to robisz połowę Baka; taki trik także istnieje i jest całkiem użyteczny (; Możesz nim ciekawie przejść do TF Charge rev, albo hybrydować do FL rev halftapa, cokolwiek sobie wymyślisz.
Jednakże tak jak mówię - jeśli chcesz umieć poprawnego Backarounda, to musisz go kończyć w pozycji wyjściowej, tak jak mówiłeś.
Czy Bak nie jest przypadkiem skróconą nazwą Backarounda? Bo z tego http://www.youtube.com/watch?v=7eogKSZjO0I tuta wynika inaczej, czy to co jest na filmiku to nie są po prostu 2 rózne techniki Backouranda (korean i weissan)?
Kręcę od: IV 2007
Ręka: Prawa
Wiek: 33 Posty: 3080 Skąd: Radom/Lublin Handel: 100% (+37, 0, 0)
Wysłany: |1 Lis 2009|, o 14:55
"ajmer" napisał/a:
Czy Bak nie jest przypadkiem skróconą nazwą Backarounda?
Bak jest skróconą nazwą Backarounda.
"ajmer" napisał/a:
Bo z tego http://www.youtube.com/watch?v=7eogKSZjO0I tuta wynika inaczej, czy to co jest na filmiku to nie są po prostu 2 rózne techniki Backouranda (korean i weissan)?
Jak wspomniałeś wyróżniamy 2 techniki wykonywania Baka- korean i weissan. W obydwu tych przypadkach możemy zastosować pełną nazwę oraz skrót.
Kręcę od: 9 X 2009
Ręka: Prawa
Wiek: 31 Posty: 104 Skąd: Ostrołęka/Warszawa Handel: 100% (+9, 0, 0)
Wysłany: |18 Lis 2009|, o 19:03
Jako że został mi do nauczenia jeszcze pinky backaround, to zadam takie pytanie. Mianowicie, czy trzymając pena w zgiętym pinky'm, długopis ma być za reszta palców, czy ma leżeć na ringu? Mam nadzieję, że zrozumiecie, o co mi chodzi =P
Uhm, ja średnio rozumiem chyba. Długopis musisz trzymać środkiem ciężkości po wewnętrznej stronie dłoni w slocie 34. No i raczej siłą rzeczy musi dotykać, czy nawet trochę 'leżeć' na ringu.
Wiek: 31 Posty: 104 Skąd: Ostrołęka/Warszawa Handel: 100% (+9, 0, 0)
Wysłany: |18 Lis 2009|, o 20:21
Właśnie chodziło mi o to, czy ma leżeć na ringu, czy być za ringiem. Sprobowałem kilka razy przed chwilą i wyszło raz (troche ułomnie =P), tak więc będzie dobrze. Dzięki za pomoc =)