|
Forum penspinning.pl Portal Polskich Penspinnerow |
 |
Zapisy do collabów - No-Pen Collab
Phantasm - |3 Lut 2010|, o 11:50 Temat postu: No-Pen Collab Witam! Zapraszam do uczestnictwa w collabie pod tytyłem "No-Pen Collab".
Reguły są proste: trzeba kręcić czymkolwiek, żeby tylko nie był to długopis - np. kiełbasą, nożem (uwaga na palce, może wam się jeszcze przydadzą...), fletem... a inne wymyślcie sami. Aha, i mówcie czym będziecie kręcić (pisać mi na PW), żeby nie było tak, że zrobi nam się sausage collab. Znakiem √ będę zaznaczał tych co przysłali filmy. Co do długości filmów, to najlepiej tak ok. 15 sekund.
Zapisy zamknięte!
Lista uczestników:
- Phantasm √
- Dawo
- Marvin √
- Socus √
- Cichy
- Paveu
- Kolczak √
- Brainless
- Rafik √
- Maateo
- Morvin
- Flurry
- Wu
- Irid
- Whosii
- Piromen
- Gibki √
- Uki
- Harna$ √
Filmy złożyło 7/20 osób. Minimalna ilość osób, która musi złożyć filmy aby collab się ukazał to 10 osób. Chociaż wobec małej ilości filmów i przekładanego już Deadline, chyba będę musiał wydać 7-osobowy film. WIĘC PRZYSYŁAĆ FILMY!
Edycja:
Phantasm
Filmy składajcie do 28 Lutego. Wrzucajcie je tu.
Dawo - |3 Lut 2010|, o 11:55
haha. Dobry pomysł
Dawo /in!!
Marvin - |3 Lut 2010|, o 12:01
Ja też chcę
in
Socus - |3 Lut 2010|, o 12:15
hehe, to może być fajne
/in
Phantasm - |3 Lut 2010|, o 13:06
Hm, chyba cichy ma rację. W takim razie piszcie mi na PW czym będziecie kręcić, wtedy jak jakiś przedmiot będzie zajęty to będę pisał.
W sumie to jak np. kabanos raz się powtórzy to nie robi wielkiej różnicy, ale jak już napisałem, że np. 1/3 uczestników zakręci kabanosem to troche nudno będzie.
Paveu - |3 Lut 2010|, o 13:32
of korz in
Kolczak - |3 Lut 2010|, o 15:49
No to ja się zapiszę, acz do DL nie będę na 100% pewien czy nagram, tak uprzedzam tylko nie chce obiecywać w ciemno
Brainless - |3 Lut 2010|, o 15:57
chętnie in/ może się zmienić
Rafik - |3 Lut 2010|, o 17:10
/też
Mateo - |3 Lut 2010|, o 17:41
/in
morvin - |3 Lut 2010|, o 18:20
/in tylko jeszcze pomysle nad przedmiotem
Flurry - |3 Lut 2010|, o 18:26
/in ;D
Wu - |3 Lut 2010|, o 18:59
/in tylko pomyśle nad przedmiotem
Irid - |4 Lut 2010|, o 11:36
/in
dobry pomysł
Phantasm - |6 Lut 2010|, o 19:00
Benc!
Jak wam idzie nagrywanie? Dotychczas mam 2 filmy, mój i rafika. Jak wcześniej dostanę wszystkie filmy, to collab ukaże się szybciej
Można się jeszcze zapisywać!
Whosii - |6 Lut 2010|, o 20:10
/in
Skoro deadline jest do 21 lutego to ja go dam około 15-17. Jeśli już wszyscy dadzą przed deadlinem to nie czekajcię
@down:
to dlatego że jadę w góry
Piromen - |6 Lut 2010|, o 20:24
/in
Gibki - |7 Lut 2010|, o 20:25
/in
Uki - |7 Lut 2010|, o 22:52
/in
Harna$ - |14 Lut 2010|, o 15:56
/in
Mikulew - |16 Lut 2010|, o 16:37
/in
Phantasm - |20 Lut 2010|, o 08:43
JUTRO DEADLINE, A JA NIE MAM NADAL PRZYNAJMNIEJ 10 FILMÓW!!!
Edit:
Wobec zaistniałych okoliczności, przedłużam deadline o tydzień. Niech ci co nie nagrają filmu, powiedzą mi od razu.
[ Dodano: Czw 25 Lut, 2010 ]
Bump. Przesyłać filmy, bo bd zmuszony wydać 6-osobowy collab.
[ Dodano: Pon 01 Mar, 2010 ]
Bump! Deadline minął. Film właśnie jest wgrywany na youtube. Za przesłanie filmów dziękuję następującym osobom, od razu mówię w jakiej kolejności wystąpią w collabie:
- Harna$
- Socus
- Gibki (jedwabiście zgrało się z muzyką )
- Ja
- Kolczak
- Rafik
- Marvin
Wszyscy ogólnie wypadli dobrze. Jeżeli chodzi o jakość filmów, to też ok, ale jedna osoba nagrywała kalkulatorem (pozdro Harna$ xD). Przy nickach na filmie pisałem także czym kręcą, aby uniknąć na forum/w komentarzach pytań typu "a czym kręci ten, tamten". MUZYKA TEŻ BĘDZIE NAPISANA, W NAPISACH KOŃCOWYCH, JAK W PROMO 2nd
Kolczak, sory - na twoim filmie nadal pozostanie znak wodny Flip4Mac - niestety próbowałem do wszystkich możliwych formatów przekonwertować, okazało się że żeby wogóle przekonwertować z WMV na cokolwiek - będzie pisało "video made by flip4mac" czy coś w ten deseń. Rafik i Marvin też przysłali WMV, ale im też wysłałem taką wiadomość jak tobie i oni sami sobie przekonwertowali na AVI i przysłali.
Co do spinningu i przedmiotów... mogę tylko powiedzieć, że Rafik pokazał klasę, ale reszta pozostanie jeszcze tajemnicą przez te kilka godzin dopóki wrzucam film na youtube D Tak, kilka godzin, bo jak na mnie przystało, film jest w HD, rozdzielczość 1920 na ileś tam. I plik filmu ma 400 MB. Zresztą zrobi wam to różnicę jak siedzi się w szkole do 14/15 a w pracy jeszcze później? Co do HD - t u muszę was zasmucić, tylko sama edycja jest w HD, zwrócicie uwagę na np. napisy początkowe lub nicki przy filmach - niestety z filmów nagrywanych kalkulatorem (Harna$ ), telefonem (Socus?) ani kamerkami internetowymi i zwykłymi aparatami/kamerami (reszta) nie zrobię HD, trzeba by do tego kamery HD.
Ale siem rozpisał Jak tylko się załaduje, zapostuję na forum.
PS: Kurde. Wielka szkoda, że nie było kabanosa... Dawo zaklepał kabanosa, a wczoraj na PW mówił, że nie może nagrać filmu... No cóż, szkoda. Może w następnej edycji ktoś zaklepie i NAGRA.
|
|